Cercar l’escenari #Palma_Cossos al carrer

El dissabte, 5 de novembre de 2022 ens vam sumar als encontres COSSOS AL CARRER convidats per TAULA, Associació d’Educadores Culturals de Mallorca, unes jornades situades enguany al Casal Solleric de Palma. Caminàrem a la deriva pel centre de Palma amb la nostra proposta Cercar l’escenari, un arxiu que s’estén en el temps i l’espai amb la voluntat de copsar aquells paisatges imaginats que ens apareixen al pas de carrers i camins. Abans, ens va precedir A prop d’on mos vàrem girar de cop a càrrec de Mar Reykjavik, artista especialitzada en imatge en moviment i acció (el 30 de setembre) i Mai especific a càrrec de Quim Bigas, interpret, coreògraf i pedagog en arts escèniques (el 28 d’octubre).

On anem? Cal cercar un destí? Saber-lo? I si ens esplaiem en el simple fet de caminar i deixem que tot sorgeixi? Caminar acaba esdevenint tot un exercici de confiança i aquest fet per si sol ja justifica la mateixa acció, l’encontre entre les persones i els llocs. Pedagogia de l’aventura: deixar-se anar i deixar-se fer. Moure’ns i sacsejar les coses que ens passen. Assajar caminant i caminar assajant mentre ens permetem parlar tant d’allò que ens agrada com d’allò que ens incomoda. Ningú lidera, som com estornells que prenen decisions constantment des de l’acció orgànica i directa. Arribats a aquest punt pensem que la deriva i la mediació s’aprehenen, es poden vincular o distanciar segons les circumstàncies. La meravella és que res les

configura amb certesa. Cal confiança. Al final, com és habitual a les sessions de «Cercar l’escenari» algunes i alguns participants van voler compartir davant de la càmera les seves impressions.

COSSOS AL CARRER s’organitza en taules de treball en què diferents convidades reflexionen des de l’educació artística més translocal i interdisciplinària. Sessions obertes i interactives dissenyades perquè passin coses –en termes de Glissant– per a provocar desconcert, certa incomoditat i tremolor. Per a fer pensar sobre el sentit, la importància i les possibilitats de la mediació artística d’avui.