El camí de les dones

El dissabte, 22 d’octubre de 2022 més de cinquanta persones vam fer EL CAMÍ DE LES DONES de Santa Eugènia de Berga a Taradell. En el marc del projecte «Les treballadores del tèxtil a Taradell» es ret homenatge i es recull el testimoni de tantes dones que amb la seva feina i esforç vam contribuir a tirar endavant les seves famílies. Molt emocionant i bell! Hem engegat un procés transformador, que no sabem on ens durà, però estem segures que valdrà la pena! 

Caminar és compartir el territori i les experiències. És passar temps juntes, travessar diferents estadis de consciència, recordar, albirar

nous paisatges, acomplir promeses, perdonar, reflexionar, i tantes altres coses. El fet de caminar habilita el més gran sentit del viatge.

Un motiu tan extraordinari com és la història [oblidada, o descuidada] de les dones del tèxtil a Taradell i altres pobles i ciutats del país necessita un impuls, un treball comunitari i col·laboratiu perquè emergeixi amb intensitat un relat digne de ser conegut i estimat. Per això cal endreçar una colla d’accions que ens permeti, per exemple, fer les preguntes adequades, consultar els arxius fotogràfics, i anar teixint una crònica que ens dugui d’un tema a l’altre fent vincles i

associacions. En aquesta voluntat se sustenta la caminada, perquè actua com a desllorigador, proposa un temps relaxat per compartir, que invita a la conversa, a la coneixença entre persones i generacions distintes. Fomenta la comunitat, la consciència del valor del comú, del qual ningú hauria de quedar fora. A les conclusions donem una visó ampliada sobre aquestes qüestions.

El camí de Jeenebu, és un relat lluminós, filmat per una entusiasta nena de vuit anys, i muntat per Deriva Mussol.