Camí Ral

[cat]
El 21 i 22 de març de 2016 vam fer el Camí Ral de Vic a Olot. El 10 de gener del mateix any ja havíem assajat el tram fins Cantonigròs amb un grup de persones amb qui vam redescobrir el plaer d’un fet tan quotidià com és passar el dia junts. Va ser aquí mateix a Cantonigròs on aquesta vegada vam trobar acollida per sopar i 

Més

passar la nit, agraïts per la calidesa de l’Ignasi i la Laia i l’hospitalitat de l’ajuntament del poble. Vic, l’ermita de Sant Jordi, el dolmen de Puigsesllosses, el pont de Roda, la Teuleria, el pont de la Gorga, el dolmen de Puig ses Pedres, no ens volem perdre anar fins la Foradada, el pont de la Rotllada, els cingles d’Aiats, l’Hostalot, l’Hostal del Grau, la Mina dels Bandolers, el Grau d’Olot, les Marrades, Sant Climent, el carrer de Vic als Hostalets d’en Bas, el pont de Can Benet, el Riudaura, el parc de Pedra Tosca, Sant Roc, Olot. Durant dos dies les companyies es van anar succeint; no tothom va fer tot el tram, algunes i alguns anaven i venien, ens venien a acomiadar o a rebre, caminaven més de seguit o s’aturaven. L’enllosat que encara es conserva en trams del camí ens va acompanyar en aquesta lectura en viu del traçat de la història del nostre territori. Refer camins i refer-los a peu ens permet entrar en diàleg amb la nostra cultura, apamar les distàncies mentre n’observes en detall el teixit. Comprendre on som. En refer un camí l’estètica del caminar obre un índex infinit d’aprenentatges de versions i ordres múltiples on els temps, en present o en passat, es retroben, juguen i es barregen.

Vam fer el Camí Ral: Biel Barnils, Aina Roca, Anna Dot, Clara Garí, Pep Tió, Sió Pardo, Carme Oller, Montsita Rierola, Xevi (El Serradet de Barneres), Toni Crabb, M. Àngels Riu, Quique Gimènez, Teo Lafon, Jordi Lafon, Eva Marichalar Freixa i Grabiel Salvans.

[esp]
El 21 y 22 de marzo de 2016 hicimos el Camino Real de Vic a Olot. El 10 de enero del mismo año ya habíamos ensayado el tramo hasta el pueblo de Cantonigròs con un grupo de personas con quién redescubrimos el placer de un hecho tan cotidiano cómo es pasar el día juntos. Fue aquí mismo a Cantonigròs donde esta vez 

Más

encontramos acogida para cenar y pasar la noche, agradecidos por la calidez de Ignasi y Laia y la hospitalidad del ayuntamiento del pueblo. Vic, la ermita de Sant Jordi, el dolmen de Puigsesllosses, el puente de Rueda, la Teuleria, el puente de la Gorga, el dolmen de Puig ses Pedres, no nos queremos perder ir hasta la Foradada, el puente de la Rotllada, los riscos de Aiats, el Hostalot, el Hostal del Grau, la Mina de los Bandoleros, el Grado de Olot, los Rodeos, Santo Climent, la calle de Vic en los Hostalets de en Bas, el puente de Can Benet, el Riudaura, el parque de Piedra Tosca, Santo Roc, Olot. Durante dos días las compañías se fueron sucediendo; no todo el mundo hizo todo el tramo, algunas y algunos iban y venían, nos venían a despedir o a recibir, andaban más de seguido o se paraban. El enlosado que todavía se conserva en tramos del camino nos acompañó en esta lectura en vivo del trazado de la historia de nuestro territorio. Rehacer caminos y rehacerlos a pie nos permite entrar en diálogo con nuestra cultura, palmear las distancias mientras observas en detalle el tejido. Comprender donde somos. Al rehacer un camino la estética del andar abre un índice infinito de aprendizajes de versiones y órdenes múltiples donde los tiempos, en presente o en pasado, se reencuentran, juegan y se mezclan.

Hicimos el Camino Real: Biel Barnils, Aina Roca, Anna Dote, Clara Garí, Pep Tió, Sió Pardo, Carme Oller, Montsita Rierola, Xevi (El Serradet de Barneres), Toni Crabb, M. Àngels Riu, Quique Gimènez, Teo Lafon, Jordi Lafon, Eva Marichalar Freixa y Grabiel Salvans.

[eng]

More