Romandre a tres espais_2023

Dissabte, 25 de març de 2023, vam visitar el descampat de Ca La Macara, El molí d’en Saborit i les restes de Genís-Antel. Es va organitzar en el marc del dia festiu entorn el Procés participatiu de la zona adobera de Vic que va organitzar l’Ajuntament, amb l’ajuda d’associacions, col·lectius artístics i veïnals de Vic.

Cada deriva, cada trobada per romandre en un espai     –descobrir-lo de nou o repensar-lo– esdevé una experiència irrepetible. Ens acompanyaren l’Edri i en

Jordi d’APRISIÓ, dos representants d’aquest grup permeable de joves que fa tres anys va donar vida al solar de Ca la Macara; veïnes de Vic que havien treballat a les fàbriques de pell o que tenen familiars que havien viscut als habitatges (ara ja abandonades) i un heterogeni grup de persones amb dedicació o interès per la força cultural dels espais urbans, especialment quan es troben al marge.

Les persones que camineu amb nosaltres feu que sortir

a gaudir del món prengui tot el sentit. Dissabte vam aprendre de les emocions que emergien dels vostres records i vam prendre més consciència tots plegats que tot allò que s’esdevé en un espai pot ser una llavor de canvi i transformació cara al futur. Totes formem part de la història de les Adoberies de Vic. “Per cada pic de pala sortien 30 idees”, ens deia en Jordi recordant els dies d’esperança i il·lusió a Ca la Macara.