Les Octavianes

[en procés]
El 3 d’agost de 2019 vam decidir caminar la primera de les 25 rutes que un jove Octavi Artis s’havia proposat a recollir per escrit ara ja fa més d’un segle. Un exemplar del Recull d’itineraris excursionistes (Barcelona: Ed. Mundial 1920), havia arribat de forma atzarosa a les mans d’Anna Dot, qui ho va compartir amb en Jordi Lafon i d’aquí a tot el grup.

S’estenien davant nostre tot un traçat de camins del territori català que desconeixíem si encara era possible fer a peu. I així va començar l’aventura, a punt per refer aquells paisatges descrits i poder descobrir-los, perdre’ns-hi o fins i tot no arribar-hi. A cadascuna de les caminades que portem fins al moment s’hi ha anat sumant gent d’arreu, còmplices 

del caminar amb qui ens anem entrecreuant en altres derives, viatges i encontres. Les entrades de l’Anna i el Jordi a Wikiloc van deixant un nou rastre per a qui vulgui seguir-lo. Altres petjades se succeeixen a través de les iniciatives i aportacions personals que cadascú deixa anar en diferents formats expressius, incloent el silenci.