Caminar el perímetre #Girona

Caminar el perímetre és una de les distintes propostes que Deriva Mussol realitza des del 2012. Aquesta s’inicia el 2014, i des d’aleshores hem recorregut els vorals de diverses poblacions i ciutats (vídeo documental). El torn de Girona arriba el 29 i 30 de maig de 2021 de la mà de Clara Garí, directora del Centre de Creació Contemporània Nau Côclea de Camallera, la qual situa aquesta experiència dins del seu estudi sobre el fet de caminar com a pràctica de creació comunitària amb el suport de la beca Kreas de l’Ajuntament de Girona.

Caminar el perímetre #Girona ha format part de la programació del XVI Festival Inund’art –Mostra d’art contemporani amb tots els sentits– Girona, 2021.

Hi ha un lloc on la ciutat s’acaba. S’acaben els carrers i comença la natura, o potser els polígons, o una altra ciutat. Fins on arriba la nostra ciutat, el nostre barri? A la frontera, que hi ha? Horts? Naus industrials? Autopistes? Carrers? Petits caus d’animals o cabanes que potser ha fet algú… Caminar el Perímetre és una proposta

participativa que convida a descobrir les fronteres, els límits de la ciutat amb els ulls oberts a qualsevol cosa que passi, com quan visitem un lloc on mai hem estat. Fent tota la volta als municipis sempre hi ha sorpreses: còmplices a cada barri, llocs amagats que només coneixen les veïnes, o personatges que ens surten al pas amb les seves històries increïbles. Algunes coses extraordinàries que tenim al voltant només apareixen si les mirem amb curiositat, com si de cop tot fos nou.