Caminar amb el pare #de Portbou a Carcassonne

[cat]
Amb el pare vam arribar al cementiri Sant Vincent de Carcassonne el dissabte, 7 de juliol de 2018, finalitzant un viatge a peu de 170 km en set dies. Una setmana abans el punt de partida era la tomba de Walter Benjamin, al cementiri de Portbou. A les hores,

Més

iniciàvem un camí de redempció, un viatge simbòlic que resseguia en direcció contrària, en la seva primera etapa fins a Banyuls, la darrera caminada del filòsof per salvar la vida fugint de la barbàrie nazi. La resta del nostre viatge va tenir l’objectiu d’arribar al cementiri de Carcassonne per retre homenatge a l’avi Teo Lafon, enterrat allà.  Ell va abandonar al meu pare quan tenia set anys, i va viure a França fins al 1997, sense que es retrobessin mai més. Enmig de les dues històries; la primera universal, i la segona privada, el meu pare i jo vam caminar plegats per bastir un relat amb converses carregades de sentiments enfrontats; de ràbia, d’enyor, d’alegria, de comprensió, de perdó i d’esperança.

[esp]
Con mi padre llegamos al cementerio San Vincent de Carcassonne el sádado, 7 de julio de 2018, finalizando un viaje a pie de 170 km en siete días. Una semana antes el punto de partida era la tumba de Walter Benjamin, en el cementerio de Portbou. 

Más

Entonces, iniciábamos un camino de redención, un viaje simbólico que reseguía en dirección contraria, en su primera etapa hasta Banyuls, la última caminata del filósofo para salvar la vida huyendo de la barbarie nazi. El resto de nuestro viaje tuvo el objetivo de llegar al cementerio de Carcassonne para rendir homenaje al abuelo Teo Lafon, enterrado allí. Él abandonó a mi padre cuando tenía siete años, y vivió en Francia hasta el 1997, sin que se reencontraran nunca más. En medio de las dos historias; la primera universal, y la segunda privada, mi padre y yo anduvimos juntos para construir un relato con conversaciones cargadas de sentimientos enfrentados; de rabia, de nostalgia, de alegría, de comprensión, de perdón y de esperanza.

[eng]
On Saturday, 7th of July 2018, my father and I arrived at the San Vincent cemetery in Carcassonne after a 7 days and 170 km walk. A week ago, we had departed from the tomb of Walter Benjamin, in the cemetery of Portbou. There we began a path of redemption, a

More

symbolic journey that re-walked backwards the stretch that Benjamin had been forced to walk towards Banyuls fleeing away to save his life from Nazi barbarism. The rest of our trip was triggered by the will of reaching Carcassonne cemetery in order to pay tribute to Grandfather Teo Lafon, who was buried there in 1997. He had abandoned my father when he was seven years old, living thereafter in France until his death, without them both ever meeting again. In the middle point of these two stories -the first one universal, the second one stepping into what is private- my father and I walked together to build a story upon conversations full of mixed feelings: anger, nostalgia, joy, understanding, forgiveness and hope.